gepubliceerd op 10 oktober 2020
Shortlist Joost Zwagerman Essayprijs 2020: de essays

Afgelopen donderdag werd de shortlist voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2020 bekend gemaakt: zes essays van schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media. Hier kunt u de genomineerde essays zelf lezen:

Eelco Couvreur – Een Indische cultuur van schaamte, zwarte gaten en zwijgende raadsels

Wiel Dorssers – Zijn geur, zijn hand

Anouk Kootstra – Een jas die past

Fatiha al Mansouri – Jilla

Marcel Oden – Twitteren waar eens de grutto vloog

Laura Weeda – Taal is de eerste en grote verdeler

De winnaar wordt bekend gemaakt op 18 november 2020, de verjaardag van Joost Zwagerman (1963-2015). Dan zal de prijs worden uitgereikt in de Grote Kerk in Alkmaar. Houd deze website in de gaten voor verder nieuws omtrent deze uitreiking!