gepubliceerd op 29 december 2020
Online Bilderdijk-journaal terugkijken

Op vrijdagavond 18 december aanstaande stond dichter Willem Bilderdijk (1756-1831) centraal in het online Bilderdijk-journaal van de UB Leiden en onze werkgroep Vereniging ‘Het Bilderdijk-Museum’. In het Bilderdijk-journaal (dat op zijn sterfdag werd uitgezonden) lieten experts, liefhebbers en studenten hun licht schijnen over de collectie, het werk en de persoon Bilderdijk. Met de opening van de Bilderdijkkamer in het Academiegebouw is de verhuizing van de collectie Bilderdijk naar Universiteit Leiden feestelijk gemarkeerd en keerde Bilderdijk terug naar zijn zo geliefde Leiden.

Het Bilderdijk-journaal werd gepresenteerd door Rick Honings en Olga van Marion, met als gasten Mart van Duijn, Carel Stolker, Peter Zonneveld, Eveline de Bruin, Katja van Rooten, Joshua Snijders, Joris Geene en Lotte Jensen. Kurt De Belder, bibliothecaris van de Universiteit en directeur Universitaire Bibliotheken Leiden, nam het eerste exemplaar van het Jaarboek Bilderdijk 2020 in ontvangst.

Het Bilderdijk-journaal is terug te kijken via deze link.