gepubliceerd op 8 oktober 2023
Foto-impressie Laureatenmiddag 2023

Op zaterdagmiddag 7 oktober vond in het Academiegebouw te Leiden onze jaarlijkse Laureatenmiddag plaats. Hieronder ziet u een foto-impressie van deze feestelijke middag, gemaakt door onze vaste fotograaf Harry Otto. Na een welkomstwoord van voorzitter Odile Heynders werd de Frans Kellendonkprijs 2023 uitgereikt aan Joost de Vries. De presentatie van het juryrapport was in handen van Onno Blom, en werd gevolgd door een voordracht van de laureaat:

Na een swingend muzikaal intermezzo van het duo Eclectic Hammond Deluxe werd de Debutantenprijs 2023 uitgereikt aan Sara Eelen. Pia de Jong presenteerde eerst het juryrapport, gevolgd door een dankwoord en voordracht uit eigen werk door de laureaat:

Odile Heynders sprak vervolgens over Henriette Roland Holst, naar aanleiding van de Henriette Roland Holstprijs voor geëngageerde literatuur 2023 (de uitreiking van deze prijs aan Annemarié van Niekerk vindt plaats in 2024). Wel overhandigde ze alvast een boeket aan de vertaler van het boek, Jaap Goedegebuure:

Bestuurslid Djoeke van Netten sprak over het MdNL-Fellowship (de nieuwe aanvraagronde is weer gestart, zie hier) en fellow Suzan Folkerts vertelde over haar lopende onderzoek. Het duo Eclectic Hammond Deluxe verzorgde de muzikale afsluiting:

 

Foto’s: Harry Otto