gepubliceerd op 16 oktober 2022
Foto-impressie Laureatenmiddag 2022

Op zaterdagmiddag 15 oktober vond in het Academiegebouw te Leiden onze jaarlijkse Laureatenmiddag plaats. Hieronder ziet u een foto-impressie van deze feestelijke middag. Als eerste werd de Elise Mathilde Essayprijs 2022 aan Melchior Vesters uitgereikt voor zijn essay ‘Vrolijk verzet’.  Na de presentatie van het juryrapport door Johannes van Veen werd de oorkonde overhandigd door voorzitter Odile Heynders:

De muzikale intermezzo’s van deze middag waren in handen van Mattias Decraene, een Belgisch saxofonist en componist die zijn eigen muziek vol filmische klanken produceert:

Vervolgens werd de Debutantenprijs (voorheen de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs) uitgereikt aan Sholeh Rezazadeh voor haar prozadebuut De hemel is altijd paars. Het juryrapport werd gepresenteerd door Pia de Jong:

Na een lezing van Bert Lever over Henriëtte de Beaufort, de naamgeefster van de Henriëtte de Beaufort-prijs, werd deze prijs uitgereikt aan Mirjam van Hengel voor haar boek Een knipperend ogenblik, Portret van Remco Campert.
Ton Naaijkens presenteerde het juryrapport waarna Mirjam van Hengel haar dankwoord uitsprak:

De middag werd afgesloten met muziek van Mattias Decraene en een borrel:

foto’s: Harry Otto