gepubliceerd op 8 oktober 2021
Genomineerden Joost Zwagerman Essayprijs 2021

Voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2021 zijn zes essayisten genomineerd. De prijs, een initiatief van de Van Bijlevelt-stichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten. De jury, Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en Aleid Truijens (voorzitter) koos uit 175 inzendingen deze essays:

Marinus Gisolf, ‘De grens waarvan’
Lees hier het essay van Marinus Gisolf

Jerôme Gommers, ‘Natte dromen’
Lees hier het essay van Jerôme Gommers

Barry Hofstede, ‘Planeet Oorlog’
Lees hier het essay van Barry Hofstede

Maria Kager, ‘Melk’
Lees hier het eassay van Maria Kager

Janna Reinsma, ‘Zweefmoment’
Lees hier het essay van Janna Reinsma

Fien Veldman, ‘Not really making it’
Lees hier het essay van Fien Veldman

De winnaar wordt bekendgemaakt en de prijs wordt uitgereikt op 18 november, de 58ste geboortedag van schrijver Joost Zwagerman (1963-2015), in het TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Die avond zal schrijfster Manon Uphoff daar de Joost Zwagerman Lezing houden.