Donderdag 18 november 2021
om 20:00 uur
TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar
gepubliceerd op 25 september 2021
Joost Zwagerman Lezing 2021 door Manon Uphoff

Jaarlijks wordt in Alkmaar op 18 november (de geboortedag van Joost Zwagerman) niet alleen de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt, maar ook de Joost Zwagerman Lezing gehouden. Dit jaar zal schrijver, beeldend kunstenaar en scenarist Manon Uphoff de lezing geven. Tijdens haar lezing zal Uphoff ingaan op de rol van tekens in ons leven, de verschillen en overeenkomsten tussen organische vormen en een geschreven tekst of beeld. Manon Uphoffs meest recente boek, Vallen is als Vliegen uit 2019, werd zeer goed ontvangen en werd zowel door NRC Handelsblad als Humo de beste Nederlandstalige roman van 2019 genoemd.

Voorafgaand aan lezing zal Fréderique Spigt enkele nummers ten gehore brengen, waaronder het lied Nu jij weg bent dat Joost Zwagerman voor haar schreef in het kader van De Avond van het liefdeslied (2006). En elk jaar haalt een goede bekende van Joost Zwagerman herinneringen op aan de in 2015 overleden auteur. Dit jaar zal romanschrijver Ronald Giphart vertellen over zijn vriendschap met Joost Zwagerman en wat deze voor hem betekende.

Aanmelden

De Joost Zwagerman Lezing vindt op donderdagavond 18 november plaats in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. De aanvangstijd is 20:00 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn via deze link te bestellen.