gepubliceerd op 13 november 2020
NLM Digitaal: ‘Hartstocht en ondergang: een pleidooi voor de herwaardering van Jeanne Reyneke van Stuwe’ door Vilan van de Loo

Naast de jaarlijkse papieren editie van het Nieuw Letterkundig Magazijn verschijnt er ook een aantal digitale NLM-artikelen op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. In deze NLM Digitaal het artikel ‘Hartstocht en ondergang: een pleidooi voor de herwaardering van Jeanne Reyneke van Stuwe’ door Vilan van de Loo:

Was Jeanne Reyneke van Stuwe (1874-1957) een man geweest, dan lag haar biografie nu op tafel naast mij. Tel maar op: een oeuvre dat decennialang weerklank vond bij het Nederlandse lezerspubliek, een uitgesproken thematiek en daarbij een interessant leven met ups and downs, resulterend in een stabiel huwelijk met een vooraanstaand letterkundige.

Lees hier het volledige artikelHartstocht en ondergang. Een pleidooi voor de herwaardering van Jeanne Reyneke van Stuwe’ van Vilan van de Loo.