dinsdag 6 oktober 2020 om 17:00 uur
Online
gepubliceerd op 27 september 2020
Eerste webinar Werkgroep Achttiende Eeuw: presentatie Jaarboek

Dit najaar organiseert Werkgroep Achttiende Eeuw een reeks webinars, iedere eerste dinsdagnamiddag van de maand. In het eerste webinar op 6 oktober (17.00-18.00) wordt het Jaarboek 2020 gepresenteerd.

In het nieuwe Jaarboek De Achttiende Eeuw gaan tien auteurs op zoek naar achttiende-eeuwse schurken, schelmen en schandalen. Zij buigen zich over verschillende aspecten van libertinisme, criminaliteit en strafrecht. Op een vernieuwende manier geven ze aandacht aan de meerduidigheid en grilligheid van macht en aan de rol van lichamen, ervaringen en emoties daarbij. De diverse disciplinaire achtergronden van de auteurs zorgen voor een rijk palet aan toegankelijk geschreven nieuwe inzichten in de literatuur, cultuur, instellingen en maatschappij van de achttiende eeuw.

In dit webinar gaat gastredacteur Elwin Hofman in gesprek met drie auteurs die aan het themadossier meewerken: Dirk Lueb, Renée Vulto en Kevin Dekoster. Ze vertellen hun favoriete schurkse, schelmse of schandalige achttiende-eeuwse anekdote en tonen wat die bijdraagt aan onze kennis van de achttiende eeuw.

Aanmelden

Deelname aan dit webinar is voor iedereen kosteloos mogelijk. Het webinar zal plaatsvinden op dinsdag 6 oktober om 17.00-18.00. Via deze link kunt u zich aanmelden. Na registratie zal u één dag voor de lezing een persoonlijke zoom-link ontvangen.