gepubliceerd op 22 juni 2020
Winnaars Academische Jaarprijzen 2020

De Academische Jaarprijzen van de MdNL worden afwisselend voor taal- en voor letterkundig onderzoek uitgereikt. Dit jaar stond de letterkunde centraal. De jury, bestaande uit prof. dr. Erica van Boven (RUG) en dr. Henriette Louwerse (voorzitter van de IVN), heeft de volgende twee prijzen toegekend:

1) voor de beste dissertatie op het gebied van de Nederlandstalige letterkunde: Lisanne Snelders, Hoe Nederland Indië leest. Hella S. Haasse, Tjalie Robinson, Pramoedya Ananta Toer en de politiek van de herinnering (Universiteit van Amsterdam, 2018).

2) voor de beste scriptie op het gebied van de Nederlandstalige letterkunde: Tom Laureys, Naar een New Historicism in de Lage Landen? Discursive con-texts, faultlines en alternatieve lezingen van vroegmoderne Nederlandse wraak-tragedies. Begeleid door Kornee van der Haven, Universiteit Gent.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het middagprogramma van de Jaarvergadering van de MdNL op zaterdag 26 september 2020 om 14.00 uur in het Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden (onder voorbehoud).

Lees hier het Juryrapport Academische Jaarprijzen 2020

Klik hier voor een overzicht van de winnaars vanaf 2015.