gepubliceerd op 27 maart 2020
Online Decamerone-lezing van Liesje Schreuders

Liesje Schreuders, een van onze vaste columnisten,  heeft speciaal voor alle thuiszitters tijdens de coronacrisis een gratis online lezing over de Decamerone ter beschikking gesteld. Een actueel boek, want de honderd verhalen die in dit meesterwerk verzameld zijn, hebben immers de grote pestepidemie van 1348 als achtergrond. Bij de online lezing bij hoort ook een digitale informatiebrief, die als volgt begint:

Ook uw literatuurdocent zucht onder het juk van de coronaplaag. Ook zij leeft mee met de kwetsbaren, de zorgverleners, de vitaal-beroepenen en alle anderen van wie het leven momenteel op z’n kop staat. Ook zij zint op andere middelen dan gewoonlijk, om haar liefde voor de literatuur onder de aandacht te brengen. Maar voor literatuurliefhebbers kent deze pittige tijd gelukkig nog een gouden randje. Want wat rest ons anders, nu we elkaar niet kunnen bezoeken, onderwijzen of vermaken, dan… lezen?

Bekijk de online lezing van Liesje Schreuders op Youtube via deze link.

Bekijk hier de informatiebrief bij de gratis online lezing van Lies Schreuders