Neerlandistiekdagen 2020: Publieksdag
zaterdag 7 maart 2020 om 09:30 uur
Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, Leiden.
gepubliceerd op 11 februari 2020
Publieksdag Neerlandistiekdagen 2020

Op 6 en 7 maart 2020 vinden de eerste Neerlandistiekdagen in Leiden plaats. Vrijdag 6 maart is een dag voor academici en vakdocenten; zaterdag staat open voor het publiek! Karin Amatmoekrim, De Taalstaat en vele anderen – samen verleggen we de grenzen van de neerlandistiek.

Tijdens de publieksdag op zaterdag 7 maart wordt de veelzijdigheid van neerlandistiek getoond aan een breder publiek. Lezingen en workshops worden afgewisseld met uitgebreide parallelsessies en panelgesprekken. Denk hierbij aan de neerlandistiek in al haar facetten: van een workshop over de relatie tussen Nederlands en geneeskunde tot een panel over hedendaagse hiphop. Ook zal er een randprogrammering zijn in de stad Leiden, met onder meer literaire rondleidingen en een cursus poëzie lezen. En radioprogramma De Taalstaat is er de hele ochtend bij: de uitzending staat geheel in het licht van het academisch onderzoek en onderwijs binnen de neerlandistiek.

De publieksdag van de Neerlandistiekdagen vindt plaats in en rond het Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25 te Leiden.

Klik hier voor het volledige programma en hoe aan te melden.