Neerlandistiekdagen 2020: Academische dag
vrijdag 6 maart 2020 om 09:00 uur
Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, Leiden
gepubliceerd op 11 februari 2020
Neerlandistiekdagen 2020

Op 6 en 7 maart 2020 vinden de eerste Neerlandistiekdagen in Leiden plaats. Vrijdag 6 maart is een dag voor academici en vakdocenten; zaterdag 7 maart staat open voor het publiek! Karin Amatmoekrim, De Taalstaat en vele anderen – samen verleggen ze de grenzen van de neerlandistiek.

In het voorjaar van 2020 introduceert de Raad voor de Neerlandistiek de eerste editie van de Neerlandistiekdagen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart zullen academici, docenten, studenten en geïnteresseerden in Leiden samenkomen om de status en het belang van de hedendaagse neerlandistiek te bespreken.

De neerlandistiek is een bloeiend vakgebied en dat wil men graag laten zien. De Raad heeft zich daarom ten doel gesteld om de neerlandistiek in haar volle omvang te vertegenwoordigen en naar een hoger plan te tillen. De eerste editie van de Neerlandistiekdagen maakt onderdeel uit van die ambitie. Tijdens deze dagen staan inspirerende workshops, onderzoekspitches, lezingen en debatten op het programma, waarin de mogelijkheden binnen en de grenzen van de discipline worden verkend en verlegd.

Vrijdag is de academische dag, die in het teken staat van onderwijs en onderzoek. Op deze dag gaan academici en vakdocenten Nederlands met elkaar in gesprek over de urgente vragen binnen het onderwijs en de academische neerlandistiek. Voor deelname aan de academische dag kunnen academici en vakdocenten Nederlands een mail sturen naar dedagen@raadvoordeneerlandistiek.nl.

Zaterdag betreft een publieksdag waarop de veelzijdigheid van het vakgebied getoond wordt aan een breder publiek. Over de neerlandistiek en diversiteit, over haar politieke positie en imago, over de neerlandistiek in de media, de neerlandistiek in de klas en nog veel meer. Voor meer informatie klik hier.