maandag 18 november 2019 om 20:00 uur
TAQA Theater De Vest, Alkmaar
gepubliceerd op 27 oktober 2019
Joost Zwagerman Lezing 2019 door Julian Barnes

Jaarlijks wordt in Alkmaar op 18 november, de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015), de Joost Zwagerman Lezing gehouden. Hiervoor wordt een vooraanstaande schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis uitgenodigd om te reflecteren op het belang van beeldende kunst en literatuur en de relatie tussen de twee domeinen.

De Joost Zwagerman Lezing 2019 zal worden uitgesproken door de Britse schrijver Julian Barnes. Barnes (1946) schrijft essays, romans, memoires en mengvormen daarvan. Grote bekendheid verwierf hij met Flaubert’s Parrot. Barnes is internationaal gelauwerd, onder andere met de David Cohen Prize en de Oostenrijkse Staatsprijs voor literatuur. Voor de roman Sense of an Ending ontving hij in 2011 de prestigieuze Man Booker Prize voor fictie. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald. Joost Zwagerman was een groot bewonderaar van Julian Barnes.

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest/De Grote Kerk Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en het Victoriefonds.

Voorafgaand aan de (Engels gesproken) lezing zal de winnaar van de Joost Zwagerman Essayprijs bekend gemaakt worden. Lees hier de essays van de vijf genomineerden.

Aanmelden

Kaarten voor de Joost Zwagerman Lezing kosten € 17,50 en zijn te bestellen via deze link.