gepubliceerd op 14 juni 2019
Een nieuwe Indische Letteren, met Reve, Hermans en Wolkers

De tweede aflevering van Indische Letteren van dit jaar is verschenen, met daarin een aantal artikelen over de grote naoorlogse schrijvers en hun relatie tot Indië. Een jaar geleden vond in Leiden een lezingenmiddag van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde plaats met als thema De ‘Grote Vijf’ en Indië.

De teksten van drie van de toen uitgesproken lezingen zijn opgenomen: Olf Praamstra schrijft over de Indische jaren van Gerard Reve, Tom Phijffer over de reis die Willem Frederik Hermans in 1971 maar naar Indonesië en tenslotte Onno Blom over Jan Wolkers als Indisch auteur. De bijdragen over Hella Haasse (Aleid Truijens) en Harry Mulisch (Peter van Zonneveld) worden of zijn elders gepubliceerd. Dit nummer van Indische Letteren bevat ook een warm In Memoriam voor Patty Scholten (1946-2019), geschreven door Peter van Zonneveld.

Indische Letteren, 34ste jaargang, nummer 2, juni 2019.

Via de website van Uitgeverij Verloren kunt u zich abonneren op het tijdschrift.