gepubliceerd op 20 april 2019
NLM Digitaal: ‘Een Licht tijdens het Vesperuur’ door Paul van Geest

Naast de jaarlijkse papieren editie van het Nieuw Letterkundig Magazijn verschijnt er ook een aantal digitale NLM-artikelen op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. In deze NLM Digitaal het artikel ‘Een Licht tijdens het Vesperuur. Een onbekend gedicht van Frits van der Meer voor Kees Fens’ door Paul van Geest:

Frits van der Meer en Kees Fens waren verbonden in een vriendschap die bepaald werd door hun katholicisme, liefde voor liturgie en hun wederzijdse waardering voor elkaars werk. In de bibliotheek van Kees Fens is onlangs een onbekend gedicht ontdekt in een opdrachtexemplaar van Frits van der Meers Paasmorgen. Een gedicht als een geste van vriendschap. 

Lees hier het volledige artikel ‘Een Licht tijdens het Vesperuur’ door Paul van Geest. 

Frits van der Meer. Foto: DBNL