gepubliceerd op 10 november 2022
Nieuwe grafsteen Henriëtte de Beaufort

Op onze Laureatenmiddag van 15 oktober jongstleden sprak Bert Lever over schrijfster Henriëtte de Beaufort, de naamgeefster van de Henriëtte de Beaufort-prijs (die dit keer werd uitgereikt aan Mirjam van Hengel voor haar boek Een knipperend ogenblik, Portret van Remco Campert).

Bert Lever nam ook het initiatief tot het plaatsen van een nieuwe grafsteen op het graf van De Beaufort in Bennekom. In 2016 werd op de Bennekomse begraafplaats ontdekt dat de steen was verdwenen als voorbode voor ruiming van het graf. Nu is het graf van de schrijfster, die 26 jaar in de villa ‘Beukenhof’ aan de Bovenweg woonde, weer voorzien van een steen. En de Gemeente Ede garandeert voor de komende 50 jaar het onderhoud van het graf.

Op de website van de Historische Vereniging Oud-Bennekom kunt meer lezen over deze bijzondere gebeurtenis.