Donderdag 27 januari 2022
om 20:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 21 januari 2022
Online boekensalon over ‘De postkoloniale spiegel’

Op donderdagavond 27 januari zijn Rick Honings, Coen van ’t Veer en Jacqueline Bel te gast in de online boekensalon van de UB Leiden. Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt de drie redacteuren over het boek De postkoloniale spiegel. De Nederlands-Indische letteren herlezen. In De postkoloniale spiegel wordt in 26 hoofdstukken de ‘canon’ van de Nederlands-Indische literatuur voor het eerst systematisch vanuit een postkoloniaal perspectief gelezen, van Multatuli’s Max Havelaar (1860) – de eerste Indische roman – tot en met Lichter dan ik (2019) van Dido Michielsen.

In de boekensalon wordt de Nederlands-Indische literatuur besproken in de context van de koloniale overheersing in Nederlands-Indië. Conservatoren Kasper Van Ommen en Anouk Mansfeld presenteren eerste drukken en koloniale foto’s en Indonesicus Judith Bosnak vertelt over haar onderzoek naar een Javaans reisverslag.

Aanmelden

De online boekensalon begint donderdag 27 januari om 20.30 uur en is via de website van de UB Leiden te volgen. Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig.