dinsdag 3 augustus 2021 om 13:30 uur
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen
gepubliceerd op 12 juli 2021
Met de Zuidelijke Afdeling naar Museum Het Valkhof

Op dinsdag 3 augustus zijn de leden van de Zuidelijke Afdeling te gast in Nijmegen, om een bezoek te brengen aan de imposante tentoonstelling De Pest, die nog tot eind augustus loopt.

Men is welkom in de aula van het museum, van 13.30 tot 14.45 uur, en daarna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. In de aula van het museum worden inleidingen verzorgd door prof dr. Johan Oosterman, hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde te Nijmegen, en dr. Ad van Iterson, bewerker van de autobiografie van Elisabeth Strouven (1600-1661), nu getiteld De moeder van de Kommel. De religieuze vrouwengemeenschap rond Elisabeth Strouven ontfermde zich onder meer over pestlijders. Een rondleiding is (nog) niet mogelijk, maar een bezoek op eigen gelegenheid wel.

Aanmelden

Er is in de aula plaats voor ten hoogste 25 mensen. Leden wordt verzocht zich vooraf aan te melden via maatschappijzuid@gmail.com. Daarbij wordt het beginsel gehanteerd dat wie het eerste komt, het eerste maalt. De mogelijkheid tot aanmelding sluit 20 juli. Met een Museum-, ICOM- of Rembrandtkaart kan de tentoonstelling gratis bezocht worden. Er zijn toegangsbewijzen gereserveerd voor de tijdsblokken 13.00 uur en 13.15 uur. U krijgt bericht op welk tijdstip u verwacht wordt, maar u dient zich dan wel nog bij de balie te melden met uw kaart om een toegangsbewijs in ontvangst te nemen.

Vanwege het gebruik van de aula moeten de Zuidelijke Afdeling per persoon 3,50 euro rekenen, in klinkende munt te voldoen op dinsdag 3 augustus bij de penningmeester.