gepubliceerd op 3 februari 2021
Nieuwe jaargangen tijdschrift Liter in de DBNL

Deze maand zijn weer een groot aantal nieuwe titels digitaal beschikbaar gemaakt in de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). Zo zijn er maar liefst vijfentwintig werken verschenen van de Belgische schrijver en dichter Robin Hannelore, die zich vaak afspelen tegen de achtergrond van de Kempen.

Ook treft men deze maand op de DBNL weer nieuwe jaargangen aan van verschillende tijdschriften zoals Indische Letteren, Raam, Biekorf en Liter. Dat laatstgenoemde tijdschrift ontstond in 1998 waarin de twee christelijk-literaire tijdschriften Woordwerk (in 1983 opgericht door Hans Werkman) en Bloknoot (in 1991 opgericht door Dirk Zwart ) opgingen.

In het tijdschrift Liter verschijnen poëzie, proza en essays, en dat, zoals het zelf zegt: “vooral gedachtegoed vanuit de brede Europese christelijke traditie verbeeldt en tegen het licht houdt, vermomt, vertaalt of hervat”. Helaas maakte de redactie vorig jaar bekend dat het tijdschrift na honderd nummers wegens financiële redenen waarschijnlijk zal stoppen. In de DBNL zijn nu de eerste twintig jaargangen (tot en met 2017) beschikbaar.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle nieuwe titels deze maand.