gepubliceerd op 4 januari 2021
‘Het glanzend zwart van mosselen’ van Oek de Jong

Bij Atlas Contact is de autobiografische essaybundel Het glanzend zwart van mosselen van Oek de Jong verschenen. Hierin beantwoordt hij vragen die onmisbaar zijn voor wie dieper wil doordringen in de wereld van deze schrijver. Want wie is Oek de Jong zelf, waar komt hij vandaan, wat is zijn achtergrond, wie inspireren hem en wat is de ideeënwereld achter zijn romans?

Voor deze monumentale uitgave nam Oek de Jong al zijn essays nogmaals onder handen. Hij voegde een aantal niet eerder gebundelde, cultuurkritische stukken toe en schreef een inleidend essay. De autobiografische essays uit alle periodes van zijn schrijverschap worden gekenmerkt door beeldende kracht, psychologisch inzicht en aandacht voor details. Het glanzend zwart van mosselen laat zien dat Oek de Jong niet alleen romans kan schrijven, maar ook als auteur van autobiografische essays en reisverhalen tot de top behoort.

Het glanzend zwart van mosselen, Atlas Contact, paperback, 752 pag., € 25,-
ISBN: 9789025465957