gepubliceerd op 25 december 2020
Een nieuwe aflevering van EMLC online beschikbaar

Deze week verscheen het nieuwe nummer van het Engelstalige, multidisciplinaire Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) online, het tweede nummer van de vierde jaargang. EMLC is een initiatief van onze werkgroepen De Zeventiende Eeuw en De Achttiende Eeuw en is gewijd aan de studie van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen tussen 1500 en 1800.

In dit nieuwe nummer treft u onder meer artikelen aan van Joris van den Tol (‘Non-Dutch Petitions in the Seventeenth-Century Dutch Atlantic’), Catherine Powell (‘Locating Early Modern Women’s Participation in the Public Sphere of Botany: Agnes Block (1629-1704) and Networks in Print’) en Bram van Leuveren (‘Disputed State, Contested Hospitality: Dutch Ambassadors in Search of a New Overlord at the French Court of King Henry III, 1584-1585’). Verder bevat deze editie een zestal boekrecensies. De artikelen en recensies zijn voor iedereen gratis toegankelijk via deze link.