gepubliceerd op 20 november 2020
‘Boekenjacht’ van Cornelis Jan Aarts

Bij Uitgeverij fragment verschijnt morgen Boekenjacht. verhalen uit de boekenwereld van Cornelis Jan Aarts. Aarts is een fervent boekenjager en stroopt al meer dan vijftig jaar markten, beurzen, veilingen en antiquariaten af. Boekenjacht beschrijft vele facetten van een grenzeloze hartstocht – ook in letterlijke zin, want buitenlandse reizen lopen steevast uit op speurtochten naar obscure boeken. Zijn boekenliefde is oeverloos en eindeloos onbekende edities van Willem Elsschot wekken evenzeer zijn begeerte als Zwarte Beertjes met kleurige omslagen van Dick Bruna. Antiquaren, marktkooplui, zielsverwante boekengekken, meesterdrukkers, bekende en onbekende schrijvers, redders van ontheemde boeken, boekhistorici, bibliografen, conservatoren en uitgevers kruisten zijn pad. Velen van hen worden ten tonele gevoerd, vaak in een onverwachte situatie of in vermomde gedaante. Overleden vrienden als Gerrit Komrij worden herdacht in liefdevolle portretten.

Boekenjacht bevat meer dan 400 afbeeldingen in kleur en werd in heel linnen gebonden door boekbinderij Van Waarden. Het boek is te koop bij Uitgeverij Fragment via deze link.

Boekenjacht. Verhalen uit de boekenwereld, Uitgeverij Fragment, gebonden, 248 pag., € 35,-