gepubliceerd op 15 oktober 2020
Salon Saffier presenteert Marsmans naleven

LET OP: dit programma is uitgesteld naar zondag 26 september 2021

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de dichter-criticus H. Marsman, geboren en opgegroeid in Zeist, overleed. Salon Saffier organiseert daarom op zondagmiddag 15 november een bijeenkomst in Zeist rondom Marsman, met o.a. de onthulling van een gedenkbord en de presentatie van een boekje over Marsmans laatste levensmaanden en van een nieuwe volledige uitgave van zijn dichtwerk.

 

Het programma zal bestaan uit de onthulling van een gedenkbord voor Hendrik Marsman (geboren in 1899) bij het graf van zijn ouders. In 1940 kwam hij om bij de explosie van het schip waarmee hij vanuit Bordeaux de Duitse bezetters wilde ontvluchten naar Engeland. Marsman kreeg geen graf. Verder zullen er twee nieuwe uitgaven gepresenteerd worden: De laatste maanden van H. Marsman door Niels Bokhove & Arne Zuidhoek en Ik die bij sterren sliep, een nieuwe complete uitgave van alle gebundelde, verspreid gepubliceerde en nagelaten gedichten van Marsman, samengesteld door dr. H.T.M. van Vliet. De eerste exemplaren worden aangeboden aan bijzondere gasten.

De middag wordt georganiseerd door salon Saffier in samenwerking met gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust, Literair Zeist en uitgeverij Van Oorschot.

Aanmelden

In verband met beperkte ruimte tijdig reserveren noodzakelijk via deze link.