gepubliceerd op 11 september 2020
Joost Zwagerman: portretten van een vriendschap

Op 8 september jongstleden was het vijf jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Ter gelegenheid van deze vijfde sterfdag heeft het Literatuurmuseum aan drie vrienden van schrijver gevraagd terug te blikken op hun vriendschap met Zwagerman. Literatuur, popmuziek en beeldende kunst waren de grote passies van Joost Zwagerman. In de literaire wereld had hij een langdurige vriendschap vol pieken en dalen met collega-romancier Jessica Durlacher, met Peter Buwalda sprak hij avondenlang en vol vuur over muziek die er echt toe doet en met museumdirecteur Benno Tempel deelde hij de gedrevenheid om beeldende kunst relevant en actueel te maken.

Klik hier om op de website van het Literatuurmuseum de gesprekken van Jessica Durlacher, Peter Buwalda en Benno Tempel met Koos de Wilt te lezen.