gepubliceerd op 9 september 2020
Maand van de Geschiedenis: Oost/West

In oktober vindt de Maand van de Geschiedenis plaats, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengt deze organisatie geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende (online en fysieke) activiteiten, zoals lezingen, workshops en tentoonstellingen.

Het thema dit jaar is Oost/West. De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij. Maar de globalisering lijkt hand in hand te gaan met een nieuw nationalisme. Denken in ‘wij’ en ‘zij’ – is dat een fenomeen van alle tijden of is dit echt iets van nu? Om die vraag te beantwoorden neemt de Maand van de Geschiedenis u in oktober 2020 mee op wereldreis. Met het thema Oost/West gaat men op zoek naar verhalen over ontmoetingen: tussen de slavenhandelaar en de tot slaaf gemaakte, tussen Stalin en Roosevelt en tussen de Achterhoeker en de Amsterdammer.

Kijk op de website van maand van de Geschiedenis voor het volledige programma en activiteiten, publicaties, et cetera.