Maandag 28 september 2020
om 15:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 18 september 2020
Online Boekensalon met gastconservator Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is op 28 september te gast in de online boekensalon van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt Benali over zijn essay Reizigers van een nieuwe tijd dat hij speciaal voor de Maand van de Geschiedenis schreef, en over de gelijknamige digitale tentoonstelling die hij als gastconservator van de UB Leiden heeft gemaakt. Tijdens de boekensalon bekijkt en bespreekt Benali met conservatoren diverse topstukken uit de Leidse collecties en wordt de tentoonstelling geopend.

Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis maakte Abdelkader Benali samen met conservatoren van de UB Leiden de online tentoonstelling Reizigers van een nieuwe tijd. In de tentoonstelling toont Benali diverse topstukken uit de Leidse collecties, waaronder kaarten, prenten en gedrukte oude werken. De stukken zijn door Benali van persoonlijk commentaar voorzien. Ook zijn ingesproken teksten van Benali te beluisteren en vertelt hij in een video zijn persoonlijk verhaal.

Deze digitale tentoonstelling wordt op 28 september aanstaande tijdens de online Boekensalon geopend. De uitzending begint om 15.00 uur en is te volgen via de website van de UB Leiden: bibliotheek.universiteitleiden.nl. Aan het eind van het programma kan het publiek vragen stellen aan Benali, hoofdconservator Verhoeven en de conservatoren.

Aanmelden:

Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig. De digitale inloop is vanaf 14.45 uur. U hoeft alleen op de link in het nieuwsbericht op de website van de UB Leiden te klikken. De uitzending begint om 15:00.