gepubliceerd op 23 september 2020
25 brieven van en aan Johan de Witt over Frankrijk

Als vervolg op Johan de Witt en Engeland is nu een nieuwe bundel verschenen met 25 brieven van en aan Johan de Witt over Frankrijk. In deze nieuwe uitgave Johan de Witt en Frankrijk. Een bloemlezing uit zijn correspondentie wordt aandacht besteed aan De Witts contacten met de groten uit zijn tijd, zoals Lodewijk XIV, Willem III en legerleider Turenne, en ook brieven van diplomaten zoals Godefroi d’Estrades, François de Lisola en Coenraad van Beuningen zijn opgenomen. Behalve over politiek en oorlogvoering bevat het boek thema’s als wetenschap (Christiaan Huygens), familiezaken (dochter Anna de Witt) en cultuur (de grand tour van de gebroeders de Witt door Frankrijk). Ook is er een speciaal hoofdstuk gewijd aan de manier waarop brieven werden gevouwen en verstuurd.

 

 

De redactie van de bundel Johan de Witt en Frankrijk was in handen van Ineke Huysman en Roosje Peeters. Jean-Marc van Tol, uitgever van het boek, heeft de brieven voorzien van zijn tekeningen.

Johan de Witt en Frankrijk. Een bloemlezing uit zijn correspondentie, Uitgeverij Catullus, gebonden, 276 pag., €24,99
ISBN: 9789492409539