zaterdag 10 oktober 2020 om 14:00 uur
Online symposium.
gepubliceerd op 28 augustus 2020
Symposium NVvW: In de geest van Stevin

Op zaterdag 10 oktober organiseert de werkgroep Geschiedenis van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren haar 26e symposium met als thema In de geest van Stevin. Een symposium ter gelegenheid van het 400ste sterfjaar van Simon Stevin. Het symposium wordt online aangeboden.

Voorafgaand aan het symposium worden vier lezingen over de rijke nalatenschap van Simon Steven online beschikbaar gesteld. Sprekers zijn Fokko-Jan Dijksterhuis, Jenneke Kr├╝ger, Ad Meskens, en Nicoline van der Sijs. Meer informatie over de inhoud van de lezingen is te vinden bij Abstracts.

Op 10 oktober vindt van 14:00 tot 15:30 een online panelgesprek plaats met de vier sprekers, mede op basis van vragen die door de deelnemers vooraf zijn ingeleverd. Aangemelde deelnemers ontvangen bijtijds een link naar zowel de lezingen als het symposium (Zoom). Ook tijdens het panelgesprek is vragen stellen, via een moderator, mogelijk.

Aanmelden

Dit digitale symposium is kosteloos te bekijken via Zoom. Wel dient u zich aan te melden via deze link.