gepubliceerd op 7 augustus 2020
Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2020

Van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NVB) is het Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2020 verschenen, de 27ste jaargang. Dit jaarboek bevat bijdragen van o.a. Helwi Blom (‘Boeken in ballingschap. De catalogus van de bibliotheek van de hugenotenpredikant Isaac Claude (1653-1695)‘), Daphne Wouts (‘Twee zeventiende-eeuwse kastcatalogi van de Bibliotheca Enchusana. Een nieuwe bron voor het onderzoek naar de Enkhuizer Librije‘), Marieke van Delft (‘Tussen Scylla en Charybdis: het streven naar een retrospectieve wereldbibliografie van typografisch gedrukt erfgoed in de vroegmoderne tijd‘) en Laurens Ham (‘Nog nooit werd er zoveel gelezen. Democratisering in de Nederlandse boekenwereld van de late jaren zestig tot de late jaren zeventig‘).

De leden van de NBV krijgen een exemplaar van deze rijk geïllustreerde uitgave thuisgestuurd. Heeft u als niet-lid belangstelling voor het Jaarboek, dan kunt u het boek ook bestellen via deze link.

U kunt uiteraard ook lid worden van de NBV (zie deze link).

Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2020, jaargang 27, paperback, 174 pag., € 29,50
ISBN: 9789460044878