gepubliceerd op 20 juli 2020
Een nieuwe aflevering van Zacht Lawijd

Onlangs het van het literair-historisch tijdschrift Zacht Lawijd het tweede nummer van deze jaargang verschenen. Het tijdschrift besteedt aandacht aan de negentiende- en twintigste-eeuwse literatuur in Vlaanderen en Nederland. Niet alleen bekende auteurs en hun werk komen daarbij aan bod, maar ook vergeten schrijvers krijgen opnieuw aandacht. Ook de maatschappelijke context wordt niet vergeten.

In deze aflevering vindt u o.a. artikelen van Ellen van Pelt (‘Roger van de Velde, schrijver achter tralies’), Chris Ceustermans (‘Opkomst en ondergang van de Vlaamsche Bibliotheek. De ‘volkskracht’-droom van Leo Simons en Emmanuel de Bom’) en Vic van de Reijt (‘De oorlogsjaren van Willem Elsschot’)

Klik hier om het nummer te bestellen of om een abonnement af te sluiten.

Zacht Lawijd, jaargang 19, nummer 2, juni 2020.