gepubliceerd op 30 juni 2020
Rick Honings benoemd tot Scaligerhoogleraar

Oud-bestuurslid van de MdNL Rick Honings is per 1 juli 2020 benoemd tot Scaligerhoogleraar aan de Universiteit Leiden. De komende vijf jaar houdt hij zich o.a. bezig met het bevorderen van het onderwijs en onderzoek rond de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek. Honings volgt boekhistoricus Erik Kwakkel op, die de leerstoel sinds 2016 bekleedde.

Honings heeft belangstelling voor de Bijzondere Collecties in brede zin en maakt er voor zijn onderzoek veelvuldig gebruik van. De komende jaren wil hij zijn blik richten op twee gebieden die voortkomen uit zijn eigen onderzoeksbelangstelling en expertise: reisverhalen uit de koloniale collecties van de Asian Library, en de achttiende- en negentiende-eeuwse collecties.