gepubliceerd op 25 juni 2020
Een nieuwe aflevering van EMLC online beschikbaar

Onlangs verscheen het nieuwe nummer van het Engelstalige, multidisciplinaire Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) online , het eerste nummer van de vierde jaargang. EMLC is gewijd aan de studie van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen tussen 1500 en 1800. Het tijdschrift is een initiatief van de werkgroepen De Zeventiende Eeuw en De Achttiende Eeuw.

In deze aflevering vindt u o.a. bijdragen van  David Onnekink (The Language of the Sea: Flags and Identities in Early Modern Dutch Marine Painting), Louise Deschryver (You Only Die Once: Calvinist Dying and the Senses in Lille and Tournai During the Dutch Revolt) en  Erik Swart (‘Heerloese knechten’: Unemployed Soldiers as a Security Threat in the Sixteenth-Century Netherlands)

Het tijdschrift EMLC is voor iedereen gratis te lezen via deze link.