gepubliceerd op 29 juni 2020
Nieuwe editie literaire wandelgids Groningen

Bij Uitgeverij De Kleine Uil verschijnt deze week een herziene editie van de gids Literaire wandeling Groningen, samengesteld door Roos Custers en Nick ter Wal. Ellen Deckwitz en Tommy Wieringa hebben in Groningen gestudeerd. Wieringa kreeg het advies om zijn studie geschiedenis op te geven en fictie te gaan schrijven. Deckwitz zette haar eerste poëtische stappen in De Dichtclub. Beiden werden succesvol. Groningen is een broedplaats van literaire talenten. Velen zwermen uit na hun studie, anderen blijven. Grote kans dat u in de binnenstad een schrijver in het wild tegenkomt.

In de Literaire wandeling Groningen nemen Roos Custers en Nick ter Wal u mee langs opmerkelijke literaire plekken in Groningen en Haren. In welk huis aan de Ossenmarkt woonde Willem Frederik Hermans? Waar liep Belcampo? Aan welk cafétafeltje zaten Jean Pierre Rawie en zijn dichtbroeder Driek van Wissen? Op welk terras begint de grote liefde in de roman Magnus van Arjen Lubach?

Literaire wandeling Groningen, Uitgeverij De Kleine Uil, paperback pag., €  ,
ISBN: 9789493170230