gepubliceerd op 11 juni 2020
Een nieuwe aflevering van het TNTL

Onlangs is een nieuwe aflevering van het Tijdschrift voor Nederlandse Taal- & Letterkunde (TNTL) verschenen, het eerste nummer van de nieuwe jaargang. Het tijdschrift bevat twee grote artikelen. Jeroen Jansen schrijft over Bredero’s Klucht van de molenaar in twee vroege drukken. Hij maakt hierin een vergelijking tussen de editie Verberg uit 1618 en de editie Vander Plasse uit 1619. Petra Boudewijn maakt in haar artikel ‘Alleen vette prijzen doen ertoe’ een analyse van de receptie van literatuurprijzen in de literaire dag- en weekbladkritiek.

Het tijdschrift bevat ook een nieuwe rubriek, ‘Vondsten en vergezichten’. De rubriek gaat van start met twee bijdragen: een programmatische tekst waarin Marieke Winkler en Mathijs Sanders, geïnspireerd door enkele recente Engelstalige studies, op zoek gaan naar nieuwe wegen voor de academische literatuurstudie te onzent, en een bijzonder in memoriam voor de in 2019 overleden mediëvist Wim Gerritsen door twee van zijn leerlingen, Clara Strijbosch en Andrea van Leerdam.

Tijdschrift voor Nederlandse Taal- & Letterkunde, jaargang 136, 2020, nummer 1.

Zie voor meer informatie de website van het TNTL