gepubliceerd op 28 mei 2020
Een nieuwe aflevering van ‘De Moderne Tijd’

Deze week is het nieuwe nummer van De Moderne Tijd, het tijdschrift van de gelijknamige werkgroep, verschenen. Deze aflevering, de laatste uit de jaargang 2019, bevat naast de recensierubriek ‘Boekzaal der geleerde wereld’ (die nu ook digitaal beschikbaar is) en de nieuwe rubriek ‘Pak van Sjaalman’ twee grote artikelen. Rick Honings schrijft over het treurspel Floris de Vijfde van Willem Bilderdijk en Ron de Jong over de verkiezingen en de grondwetsherziening van 1848.

Dat laatste stuk sluit mooi aan bij de tweede helft van het nummer, dat opent met een uitgebreide recensie van Jan Drentje over Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman. Deze biografie van Thorbeck werd geschreven door Remieg Aerts en verscheen in 2018. De recensie van Drentje, die Aerts’ Thorbecke-interpretatie van een aantal kritische kanttekeningen voorziet, wordt gevolgd door een repliek van Remieg Aerts.

De Moderne Tijd. De Lage landen 1780-1940, jaargang 3, 2019, nummer 4.

U kunt het nummer bestellen via de website van Uitgeverij Verloren, of u kunt lid worden van de Werkgroep De Moderne Tijd, en zo alle nieuwe afleveringen automatisch thuisbezorgd krijgen.