gepubliceerd op 6 mei 2020
Verschenen: ‘Dutch is Beautiful: Fifty Years of Dutch and Flemish Studies at the University of Michigan’

Onlangs is de Engelstalige bundel Dutch is Beautiful: Fifty Years of Dutch and Flemish Studies at the University of Michigan van Ton Broos, Annemarie Toebosch en Karla Vandersypen verschenen. Dutch is Beautiful vertelt het verhaal van vijftig jaar Nederlandse en Vlaamse studies aan de University of Michigan in Ann Arbor, Michigan, USA. Het is een verslag van de inspanningen om de Nederlandse en Vlaamse cultuur en taal te promoten, evenals een beschrijving van hoe het onderwijzen van de Nederlandse taal, literatuur, geschiedenis en cultuur een middel kan zijn om naar een wereld met verschillende identiteiten te kijken.

Het biedt ook een uitgebreid overzicht van het begin van een succesvol programma met Nederlandse writers-in-residence, Nederlandse professoren, culturele en educatieve evenementen, kunst, muziek, films, conferenties en publicaties. Het boek bevat artikelen en essays waarin kritische en educatieve opvattingen aan bod komen over Nederlandse en Vlaamse studies in verleden, heden en toekomst. Dit boek informeert, vermaakt, stimuleert en maakt indruk op iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur van de Lage Landen.

Dutch is Beautiful: Fifty Years of Dutch and Flemish Studies at the University of Michigan is voor iedereen gratis in Open access te lezen via deze link.