woensdag 20 mei 2020 om 20:30 uur
gepubliceerd op 2 mei 2020
Digitale boekpresentatie ‘Het masker van Rob Nieuwenhuys’

Op 20 mei verschijnt bij Uitgeverij Verloren Het masker van Rob Nieuwenhuys. Reconstructie van een vergeten reis naar Indonesië van Tom Phijffer. Nieuwenhuys, de nestor van de Indische letteren, reisde in 1971 als adviseur van de Nederlandse regering naar Indonesië om de betrekkingen met de voormalige kolonie te helpen herstellen. Voor het eerst sinds 1952 keerde Nieuwenhuys terug naar zijn land van herkomst. Hij leefde tussen twee werelden, die van zijn Hollandse vader en zijn Indo-Europese moeder. Het is hét centrale thema in zijn werk. Tom Phijffer schreef een fascinerend verslag van een vergeten reis onder politiek beladen omstandigheden.

Het boek wordt virtueel vanuit het Torpedo Theater te Amsterdam gepresenteerd met bijdragen van Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap, Henk Schulte Nordholt van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, en Peter van Zonneveld, voorzitter van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde.  De muzikale omlijsting is in handen van Maria Lekransy (zang), Anna Makaloy (zang) en Harto Soemodihardjo (gitaar).

Aanmelden

Het programma begint om 20.30u en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis. Het Torpedo Theater verzoekt u wel zich van tevoren aan te melden voor de digitale boekpresentatie via reserveren@torpedotheater.nl of 020-4284993

Log in op:
https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

De Meeting ID is 739 822 305 met als password torpedo

Als u via zoom.us vooraf het programma Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

Deze boekpresentatie is mogelijk gemaakt met steun van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde.