gepubliceerd op 5 april 2020
De Navorscher: over Leo Aerts, beter bekend onder zijn pseudoniemen Gerard van Elden en Francis Lepiat

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde is niet alleen een van de oudste verenigingen van ons land, maar vormt tevens een imposant netwerk van wetenschappers en onderzoekers. Via onze website en nieuwsbrief wil de MdNL haar leden de mogelijkheid geven voor hun onderzoek gebruik te maken van dit netwerk, door het stellen van vragen over personen, bronnen of ander documentair materiaal.

In deze De Navorscher vraagt Amber Gyselings uw aandacht voor het volgende:

Voor een onderzoek aan het KASK in Gent ben ik op zoek naar zo veel mogelijk informatie over dichter en advocaat Leo Aerts, beter bekend onder zijn pseudoniemen Gerard van Elden en Francis Lepiat. We weten dat hij geboren werd in 1923 en overleed op 24 januari 1975, maar we hebben geen idee waar in België. Hij bracht mee het tijdschrift Podium uit en had regelmatig briefwisseling met Hugo Claus, maar over zijn leven na 1950 weten we bijna niets en verdween hij van de radar. Alle informatie is dus welkom!

Amber Gyselings
amber.gyselings@gmail.com

Wilt u de leden van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde ook een vraag of verzoek voorleggen? Aarzel dan dan niet te e-mailen naar webredactie@mdnl.nl