zondag 14 juni 2020 om 11:00 uur
Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht
gepubliceerd op 23 maart 2020
Utrechtse Clare Lennart-wandeling met Petra Teunissen

Op zondagochtend 14 juni aanstaande organiseert Salon Saffier de wandeling Utrecht, zoals Clare Lennart het toen zag, met biografie Petra Teunissen. In de zomer van 1926 kwam Clare Lennart (1899-1972) in Utrecht wonen. Haar eerste indrukken van de Domstad legde ze vast in het nostalgische verhaal Utrecht, zoals ik het toen zag. Bijna honderd jaar later lezen we daarin hoe Lennart – via haar vele wandelingen – het middeleeuwse Utrecht leerde kennen en liefhebben. Ze zou de stad niet meer verlaten.

Tijdens de wandeling passeren we diverse plaatsen waar Clare Lennart woonde, zoals de ‘groene poort’ op de Steenweg, het decor van haar onlangs herdrukte roman Huisjes van kaarten. In het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad lopen we langs de huizen en plekken die belangrijk voor haar waren en waar ze haar populairste romans schreef, onder andere het geheimzinnige huis uit haar roman Twintig ramen aan de straat. In het etablissement waar een van de twee Boekenweekgeschenken van Clare Lennart ontstond – op een steenworp afstand van haar eerste Utrechtse kamer – eindigt de wandeling en drinken we een kopje koffie of thee.

Al wandelend vertelt biografe Petra Teunissen over de ontstaansgeschiedenis van Clare Lennarts oeuvre en over de grote rol van Utrecht in het soms turbulente leven van de schrijfster.

Aanmelden

Het aantal deelnemers is maximaal 17, minimaal 10. Men zal vertrekken vanaf Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht. De kosten voor deelname bedragen € 15,00 inclusief koffie/thee. Reserveren kan via deze link.