zaterdag 14 maart 2020 om 16:00 uur
OBA-Theater, 7de etage van de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
gepubliceerd op 8 februari 2020
Jaarlijkse Parelduikermiddag over Boon en Bomans

DEZE MIDDAG IS UITGESTELD

Zoals ieder jaar organiseert literair-historisch tijdschrift De Parelduiker aan het einde van de Boekenweek een speciale middag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Dit jaar kunt u op zaterdagmiddag 14 maart een programma verwachten dat aansluit bij het thema van de Boekenweek: Rebellen & Dwarsdenkers. Was Louis Paul Boon een rebel en een dwarsdenker? Bij de lancering van het nieuwe Louis Paul Boon-nummer gaat de Nijmeegse Boon-kenner Jos Muijres in op de door de Boekenweek opgeworpen kwestie. En Bomans-biograaf Gé Vaartjes vertelt over de aangepaste en dwarse kanten van Neerlands literaire clown van de jaren zestig, Godfried Bomans.

Afsluitend lees Elly de Waard gedichten voor. Recentelijk verscheen van haar de bundel Het heterogeen.

Aanmelden

De toegang tot deze middag is gratis. U hoeft zich niet aan te melden, maar voor de zekerheid kunt u via deze link gratis tickets bestellen.