gepubliceerd op 20 november 2019
Website Johan Huizinga online

Vanaf nu is het gehele oeuvre van historicus Johan Huizinga (1872-1945) digitaal beschikbaar via huizinga-online.nl. Huizinga was de grootste Nederlandse cultuurhistoricus, wiens werken over de hele wereld zijn en worden vertaald. Huizinga was als hoogleraar geschiedenis verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (1905-1914) en de Universiteit Leiden (1915-1941).

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) heeft zowel het wetenschappelijk archief van Huizinga als Huizinga’s Verzamelde Werken en zijn correspondentie digitaal toegankelijk gemaakt. Alle informatie op de website is in het Nederlands en het Engels vrij beschikbaar voor onderwijs, onderzoek en het belangstellende publiek.

Klik hier om naar de website Huizinga-online te gaan.

Het archief van Huizinga is tevens rechtstreeks raadpleegbaar via de Digital Collections van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Via de uitvoerige collectiebeschrijving kunt u navigeren in het archief en de stukken digitaal bestuderen.