gepubliceerd op 26 november 2019
Oproep voor bijdragen aan ‘Uit de bibliotheek’

De bibliotheek van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, sinds 1876 ondergebracht bij Universitaire Bibliotheken Leiden, bevat meer dan honderdduizend gedrukte werken, maar ook handschriften, archieven en verschillende deelcollecties. Over de collectie verscheen o.a. Dierbaar magazijn. De bibliotheek van de Maatschappij der Nederlandse Letterkundeonder redactie van B. Dongelmans, F. van Oostrom en P. van Zonneveld (1995).

Op de website van de MdNL loopt al enige tijd de reeks Uit de bibliotheekHierin wordt per aflevering een bijzonder of opmerkelijk object uit de omvangrijke collectie van de Maatschappij uitgelicht aan de hand van een afbeelding en een korte tekst. Klik hier voor een overzicht van alle tot nu toe gepubliceerde bijdragen.

Heeft u een favoriet item uit de bibliotheek van de MdNL dat u graag (nog) eens onder de aandacht zou willen brengen? Bent u tijdens uw onderzoek binnen de collectie gestuit op een interessant boek of handschrift? Of vindt u dat een bepaald object van de MdNL meer belangstelling verdient? Meldt u dan aan bij de webredactie (webredactie@mdnl.nl) van de Maatschappij om mee te werken aan de reeks Uit de bibliotheek.