gepubliceerd op 10 november 2019
Inzenden De Grote Poëzieprijs 2020

In 2020 vindt de tweede editie van de De Grote Poëzieprijs plaats. De Grote Poëzieprijs 2020 bekroont de beste Nederlandstalige poëziebundel van 2019 met een bedrag van maar liefst € 25.000. Radna Fabias won dit jaar de eerste editie van De Grote Poëzieprijs met haar bundel Habitus.

De Grote Poëzieprijs 2020 staat open voor bundels die zijn verschenen tussen 1 januari en 20 december 2019.  Ook poëzie uitgegeven in eigen beheer kan worden ingezonden. Op 5 februari 2020 – de laatste dag van de Poëzieweek – wordt bekend gemaakt welke vijf bundels genomineerd zijn. De winnaar van De Grote Poëzieprijs wordt bekend gemaakt in maart 2020.

De inzendtermijn sluit op 20 december 2019. Inzenden kan via deze link.

De Grote Poëzieprijs is een productie van de Poëzieclub en wordt mede mogelijk gemaakt door Elise Mathilde Fonds, Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Lirafonds, de Turing Foundation, School der Poëzie en Poetry International.