gepubliceerd op 5 november 2019
Nieuw in de DBNL

Voor de maand november heeft de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) weer een flink aantal nieuwe titels toegevoegd. Een van deze titels is De hele Bibelebontse berg (1989), een handboek over de geschiedenis van de jeugdliteratuur, geschreven door onderzoekers als Frits van Oostrom, Aukje Holtrop en Kees Fens. Het was destijds het meest omvangrijke werk over de jeugdliteratuur uit Nederland en Vlaanderen. De DBNL brengt deze maand de tweede druk uit 1990 online.

Verder vindt u deze maand op de website van de DBNL onder meer vijftien delen uit het verzameld werk van de Vlaams letterkundige, journalist en schrijver August Snieders (1825-1904), enkele jaargangen van de tijdschriften Bzzlletin en Onze Taal en vier romans van Alie Smeding, waaronder Naakte waarheid, populair vanwege zijn ‘naturalistische inhoud’.

Klik hier voor een volledig overzicht van de nieuwe titels van november.