gepubliceerd op 25 oktober 2019
Themanummer NLM: 100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen

De jaarlijkse papieren editie van het Nieuw Letterkundig Magazijn is verschenen, een themanummer over 100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen. Het wereldberoemde en invloedrijke boek van Johan Huizinga staat centraal in de elf artikelen die deze editie telt. Gastredacteur Anton van der Lem opent het tijdschrift met zijn stuk over het eerste eeuwjaar van Herfsttij. Ook schreef hij over Huizinga’s betrokkenheid in de Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde van de MdNL.

Daarnaast treft u artikelen aan van Wessel Krul, Willem Otterspeer, Bernard Ridderbos (die aan de wieg van dit themanummer stond), Léon Hanssen, Carlos Lechner, Tamás Balogh, Carla du Pree, Martin van den Broeke en Korrie Korevaart aan. Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja schreef speciaal een gedicht voor deze uitgave en Jaap Goedegebuure wijdde zijn column aan Bart van Loo als tegenvoeter van Huizinga.

Alle leden van de MdNL ontvangen het Nieuw Letterkundig Magazijn in de brievenbus. Bent u geen lid van de MdNL maar wilt u het nummer toch graag lezen? In januari 2020 komt dit themanummer digitaal beschikbaar op de nieuwe website gewijd aan leven en werk van Johan Huizinga. We zullen hier t.z.t. uitgebreid over berichten!

Anton van der Lem met het themanummer tijdens de presentatie op 24 oktober jongstleden (foto: Petra Teunissen)

Nieuw Letterkundig Magazijn, jaargang XXXVII, oktober 2019, 60 pag.