zondag 17 november 2019 om 14:30 uur
Museum Rijswijk, Herenstraat 67, Rijswijk
gepubliceerd op 28 oktober 2019
Symposium Hendrik Tollens en Nova Zembla

In Museum Rijswijk is van 9 november 2019 tot en met 12 januari 2020 de tentoonstelling De overwintering der Hollanders op Nova Zembla en het gedicht van Hendrik Tollens te zien. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling organiseert het museum op zondagmiddag 17 november een symposium over dit onderwerp. Drie sprekers laten hun licht schijnen op Hendrik Tollens en/of De overwintering.

Programma

IJsgedichten door Prof. dr. em. Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Nederlandse Letterkunde, Universiteit van Amsterdam.

De langdurige populariteit van De overwintering door Prof. dr. Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse Literatuur- en Cultuur-geschiedenis, Radboud Universiteit Nijmegen.

Tollens als idool door Dr. Rick Honings, universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde, Rijksuniversiteit Leiden.

Tijdens het symposium zal dr. Ruud Poortier enkele fragmenten voorlezen
uit De overwintering op Nova Zembla. Dr. Ruud Poortier promoveerde op Tollens’ nagedachtenis en verzorgde de nieuwste uitgave van De Overwintering bij uitgeverij Lalito.

Aanmelden

Het symposium vindt plaats in het auditorium van Museum Rijswijk
op zondag 17 november, aanvang 14.30.  U kunt zich voor 10 november a.s. opgeven voor het symposium door een e-mail te sturen aan  arjankwakernaak@museumrijswijk.nl