maandag 28 oktober 2019 om 15:30 uur
Museum Meermanno, Prinsessegracht 30, Den Haag
gepubliceerd op 11 oktober 2019
Tweede lezing Manuscript Mondays

Op maandagmiddag 28 oktober aanstaande zal in het Haagse Museum Meermanno de tweede lezing uit de reeks Manuscript Mondays worden gehouden, voor iedereen die geïnteresseerd is in middeleeuwse boeken: studenten, docenten, onderzoekers en enthousiastelingen. De lezingen vinden plaats in verschillende bibliotheken verspreid door heel Nederland.

Deze keer zal Claudine Chavannes-Mazel spreken over de misvattingen over een van de bekendste Nederlandse miniaturen, te vinden aan het begin van de Wrake van Jeruzalem door Jacob van Maerlant, geïllustreerd en gesigneerd door Michiel van der Borch in 1332. Sinds de beschrijving in de negentiende eeuw is er het etiket ‘val van Jeruzalem’ opgeplakt. Mannen zouden stenen over de muren gooien en een vrouw houdt een schotel met gebraden kip vast. Maar klopt deze interpretatie wel? Door nauwkeurig naar de tekst te kijken zal Claudine Chavannes-Mazel antwoord geven op deze vragen.

Aanmelden

Toegang is gratis, maar graag opgeven via Eventbrite (registratie is snel en eenvoudig) zodat de organisatie de omvang van het te verwachten publiek kan bijhouden.