gepubliceerd op 16 september 2019
Tentoonstelling ‘Zeven gezichten van Jan Wolkers’ in UB Leiden

Van 23 september tot en met 12 januari zal in de Expositieruimte van de Universiteitsbibliotheek Leiden de tentoonstelling Zeven gezichten van Jan Wolkers te zien zijn. Wie kent Jan Wolkers niet? Hij is een van de meest gelezen auteurs van ons land, hij verscheen frequent op televisie en in andere media en toch is hij maar half gekend. Een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek Leiden wil daar verandering in brengen.

Zeven gezichten van Jan Wolkers is een introductie op een van de meest kleurrijke kunstenaars uit de afgelopen eeuw. Hiervoor is overvloedig geput uit zijn rijke archief. De schrijver en de beeldend kunstenaar komen natuurlijk aan bod, maar ook de familieman en de politiek activist en wordt aandacht besteed aan zijn banden met Oegstgeest en Leiden. Extra aandacht is er voor misschien wel het bekendste boek uit de Nederlandse literatuur, Turks Fruit, gepubliceerd in 1969, talloze malen herdrukt en in meer talen vertaald dan welk ander modern Nederlands boek.

Opening

De tentoonstelling Zeven gezichten van Jan Wolkers wordt feestelijk geopend op 23 september vanaf 16.00 uur in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek Leiden. Wilt u de opening bijwonen? Meld u nu aan via deze link.