zaterdag 28 september 2019 om 15:00 uur
BplusC Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden
gepubliceerd op 13 september 2019
Presentatie ‘P.S. Van liefdespost tot hatemail’ in Leiden

Volgende week verschijnt de bundel P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven,┬ásamengesteld door Jet Steinz. Zij dook in tientallen archieven verspreid over het land. Daar stuitte ze op vele duizenden brieven, waarvan de 150 mooiste, grappigste, ontroerendste, bepalendste of anderszins opmerkelijkste in dit boek getoond worden, onderverdeeld in dertig categorie├źn: van de hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens tot Appie Baantjers keurige sollicitatiebrief aan de Amsterdamse politie.

Op zaterdagmiddag 28 september tussen 15:00 en 16:30 uur vindt in de BplusC Bibliotheek (Nieuwstraat 4) te Leiden een speciale presentatie van deze bundel plaats. Brieven worden voorgedragen door Onno Blom, Claartje de Loor, Pieter Jeroense en Elena Bianchi. Er is een speciale voordracht van multitalent en tweevoudig Kunstbende-finaliste Amara van der Elst. Jet Steinz is zelf ook aanwezig om haar bundel te signeren.

Deze bijeenkomst is gratis te bezoeken.