zaterdag 14 september 2019 om 10:30 uur
Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen
gepubliceerd op 6 september 2019
Lezing Mineke Bosch in Groninger Museum

 

In 2019 viert Nederland het 100-jarig bestaan van het algemeen kiesrecht. Het Groninger Museum markeert dit historische feit met de tentoonstelling Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht. De expositie illustreert hoe jarenlang actievoeren uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor de vrouwenkiesrechtbeweging: in 1919 stelde een wetswijziging vrouwen en mannen voor de Kieswet gelijk. De expositie loopt tot en met zondag 15 september.

 

Op zaterdagochtend 14 september zal Mineke Bosch, auteur van de bijbehorende publicatie Strijd! De vrouwenkiesrechtbeweging in Nederland 1882-1922, in het Groninger Museum een lezing geven over de expositie. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken. Deze lezing wordt georganiseerd door Vrienden Academisch Erfgoed Groningen.

Aanmelden

De toegang tot deze lezing, die om 10:30 uur begint,  is gratis (wel dient u zelf de toegang tot het museum te betalen). Aanmelden is verplicht via VAEG@rug.nl